Сочен и много лесен ябълков пай

Бисерка ЙосифоваБисерка Йосифова
Чирак
72
573
126
279
03/11/2020
"Ябълков пай за усмивки - веднъж, защото е много лесен за приготвяне и втори път, защото е невероятно вкусен"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо73 877
  • Преглеждания за месеца1561
  • Преглеждания за седмицата464
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • ябълки - 1 кг
  • яйца - 3 бр.
  • кафява захар - 50 г
  • краве масло - 40 г разтопено + за намазване
  • брашно - 150 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • топинг - 2 с.л. карамел
  • прясно мляко - 180 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелих ябълките, срязах на две, почистих от ябълковите семки и нарязах на тънки резенчета.

Разбих яйцата с кафявата захар, последователно добавих разтопено масло, после брашно, примесено с 1 бакпулвер и 1/2 ч.л. сол, топинг с вкус на карамел и накрая прясно мляко.

Изсипах в сместа нарязаните ябълки и добре разбърках.

Намазах с масло форма с падащ ринг (26 см), изсипах сместа, полях отгоре с малко топинг и пекох ябълковия пай в предварително загрята фурна на 180 градуса за 1 час.

Извадих от фурната и още топъл отново полях. Изчаках да изстине и тогава нарязах.

Вярвайте, сочният и много лесен ябълков пай е много вкусен!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Виктория Бурова
Ще го пробвам
1
0