Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз с чери домати и праз

Ориз с чери домати и праз

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Ориз с чери домати и праз
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Домати с ориз и праз за още повече апетитен вкус - невероятна гозба, която ни е била на сърце"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • олио - 6 с.л.
  • ориз - 300 г
  • доматен сок - 400 мл консерва
  • чери домати - 10 бр.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • магданоз - 1 връзка
  • вода - 1.2 мл топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с ориза, измийте го много добре под течаща вода, залейте го със студена вода и оставете настрани, докато ви потрябва.

Нарежете почистените лук на ситно, а праза на колелца.

В тенджера прибавете олиото и оставете да нагрее, прибавете лука и праза, задушете до прозрачен цвят на лука.

Прецедете ориза и го прибавете към тях, разбъркайте. Прибавете доматения сок и топлата вода, поръсете с черен пипер и посолете на вкус, разбъркайте.

След като заври, поставете чери доматите, варите на бавен огън до готовност на ориза.

Поръсете ориза с домати със ситно нарязан магданоз, разбъркайте и премахнете съда от котлона.

Затворете капака и оставете да се задуши оризът с чери домати и праз за 10 минути преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: