Моите любими каноли

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Моите любими каноли
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
03/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Вече официално и нашите любими каноли, които трепетно очакваме да опитаме още днес"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 1 с.л.
  • какао - 1 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • вино - 1/2 ч.ч. десертно, марсала
  • зехтин - 3 с.л.
  • белтъци - 1 бр.
  • за крема
  • рикота
  • пудра захар
  • стафиди
  • портокалови корички
  • черен шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е за 12 каноли.

Меси се тесто, завива се със стреч фолио и се оставя поне 2 часа в хладилника.

Като се извади тестото, се разточва на много тънък лист и с чаша от него се изрязват кръгчета с диаметър 7-10 см.

Всяко от тях се навива около метални тръбовидни форми, сухи канелони или завити на цилиндър алуминиеви капачки от буркани.

Крайчетата се залепват с малко белтък. Пържат се заедно с формите до покафеняване в дълбок съд със загрято олио.

Докато са топли, се отстраняват от формите и се оставят да изстинат.

Кремът се приготвя от рикота, пудра захар, стафиди, портокалови корички, черен шоколад на парченца - всичко е по вкус.

Пълнят се готовите каноли и се декорират по желание, наръсват се с пудра захар.

Добър апетит с моите любими каноли!

Източник: Kapka Vasileva - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: