Начин на приготвяне
Рецептата е за 12 каноли.
Меси се тесто, завива се със стреч фолио и се оставя поне 2 часа в хладилника.
Като се извади тестото, се разточва на много тънък лист и с чаша от него се изрязват кръгчета с диаметър 7-10 см.
Всяко от тях се навива около метални тръбовидни форми, сухи канелони или завити на цилиндър алуминиеви капачки от буркани.
Крайчетата се залепват с малко белтък. Пържат се заедно с формите до покафеняване в дълбок съд със загрято олио.
Докато са топли, се отстраняват от формите и се оставят да изстинат.
Кремът се приготвя от рикота, пудра захар, стафиди, портокалови корички, черен шоколад на парченца - всичко е по вкус.
Пълнят се готовите каноли и се декорират по желание, наръсват се с пудра захар.
Добър апетит с моите любими каноли!
Източник: Kapka Vasileva - Кулинарна мрежа