Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Лесни и вкусни свински котлети с гъбен сос

Лесни и вкусни свински котлети с гъбен сос

Лесни и вкусни свински котлети с гъбен сос
Снимка: Потребител#182240
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 1 кг котлети
  • гъби - 400 г манатарки
  • масло - 3 с.л.
  • бира - 500 л
  • вода - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • сминдух
  • кимион - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивам и нарязвам гъбите на шайби.

Измивам и начуквам пържолите.

На дъното на тавата, в която ще готвя, размазвам маслото.

След това в тавата наливам бирата, водата, подправките и ги разбъркам, за да се смесят.

Добавяме пържолите и върху тях гъбите (без да се бърка вече).

Слагам капака/фолиото (аз готвих в тава с йенски капак, но и с фолио става) и пекох на 250 градуса 1:00 час.

След това изваждам от фурната и отделям гъбите и сока в отделен съд, а пържолите връщам във фурната (без капак/фолио), за да се запекат за 10 мин.

През това време слагам на котлона гъбите и сока и когато заврат, добавям 2 с.л. брашно, за да се сгъсти като сос. Сгъстявам до желаната гъстота.

Накрая изваждам запечените пържоли и ги заливам с гъбения сос.

Лесни и вкусни свински котлети с гъбен сос за повод и без повод.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: