Свински котлети със сос

Свински котлети със сос
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Перфектните котлети се приготвят точно така, както пише тук!"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 6 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • горчица - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин - сух
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите се начукват. Прави се паста от счукания чесън, олиото, лимоновия сок, горчицата, солта, черния пипер, розмарина и мащерката.

С получената смес се намазват котлетите. Оставят се в хладилника да престоят поне два часа, за да може месото да се овкуси и поеме ароматите.

Котлетите се подреждат в тавичка и се поръсват отгоре с малко олио. Тавичката се покрива с алуминиево фолио. Месото се пече в загрята фурна на 200 градуса около 40 минути (в зависимост от дебелината на котлетите - може и повече).

Малко преди готовност се маха фолиото за да се получи златист загар. Гарнитурата може да е най-разнообразна - варен ориз, пържени или варени картофи, картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: