Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Огретен»Картофен огретен с праз и кашкавал

Картофен огретен с праз и кашкавал

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6689671
Картофен огретен с праз и кашкавал
Снимка: Ася Заевска
1 / 4
04/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Картофеният огретен с праз и кашкавал се сервира веднага, защото никой няма търпение да го изчака да изстине"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • крема сирене - 100 г
  • праз - 1 стрък лук
  • кашкавал - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • краве масло - 2 с.л.
  • червени чушки - 1 бр. суха
  • сол
  • джинджифил - 1/2 ч.л. сух
  • джоджен - 1/2 к.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете (за по-бързо ги обелете и нарежете на кубченца) и намачкайте картофите. Овкусете със сол.

Нарежете праза на дребно и го запържете за 2-3 мин в маслото заедно със сухата чушка (натрошена).

Овкусете със сол, джинджифил и джоджен и снемете от огъня.

Намаслете дъното на тавата, в която печете и разпределете намачканите картофи.

Отгоре намажете с крема сиренето и подредете нарязан на филийки кашкавала.

Разбийте яйцата и киселото мляко. Добавете содата и праза и разбъркайте добре. Разпределете в тавичката картофения огретен.

Печете в предварително загрята на 200°C фурна за ~ 15 мин.

По желание поднесете картофения огретен с праз и кашкавал с млечен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: