Начин на приготвяне
Крилца по Руенски е една изключително лесна и апетитна рецепта. Те са чудесно основно и още по-вкусно мезе за бира и приятна компания.
Броят на крилцата е по желание.
Пилешките крилца се поръсват със сол и черен пипер.
Пържат се във фритюрник, като е хубаво да ги оставете малко повече от нормалното, за да хванат коричка. Ако нямате фритюрник, може да опитате да ги изпържите в тиган.
Като се извадят от фритюрника в чинията, докато са още горещи, отгоре се слага гьозум 3-4 стръкчета. Изстисква се пресен сок от лимон.
До няколко минути изстиват и са готови са консумация, а през това време месото усвоява аромата на гьозум и се получава нещо страхотно.
Източник: Hasan Ibrahim - Българските ястия и рецепти
Коментари