Крилца по Руенски

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Крилца по Руенски
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
06/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Страшно апетитни крилца по Руенски - рецепта, която задължително влиза в тефтера с любими ястия"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 8 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • гьозум - 3 - 4 стръкчета
  • лимони - 1 бр. сока
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крилца по Руенски е една изключително лесна и апетитна рецепта. Те са чудесно основно и още по-вкусно мезе за бира и приятна компания.

Броят на крилцата е по желание.

Пилешките крилца се поръсват със сол и черен пипер.

Пържат се във фритюрник, като е хубаво да ги оставете малко повече от нормалното, за да хванат коричка. Ако нямате фритюрник, може да опитате да ги изпържите в тиган.

Като се извадят от фритюрника в чинията, докато са още горещи, отгоре се слага гьозум 3-4 стръкчета. Изстисква се пресен сок от лимон.

До няколко минути изстиват и са готови са консумация, а през това време месото усвоява аромата на гьозум и се получава нещо страхотно.

Източник: Hasan Ibrahim - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Виктория Бурова
Виктория Бурова
Изглежда добре
06.11.2020 13:31