Чуден сръбски качамак

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
309
2k
1k
551
3
07/11/2020
"Имам момент, в които на човек му се хапва нещо лесно, простичко и вкусно - това е моментът за сръбски качамак"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
29 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 674
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена29

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч. и 1/2
  • сол - на вкус
  • краве масло - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сирене - 2 с.л. натрошено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата с малко сол на котлона да кипне. Изберете най-добре тенджера, тъй като ястието ще пръска и с тиган няма да ви е много удобно.

Щом това стане, изсипете в нея царевичното брашно. Започнете да бъркате с дървена лъжица, като ако усетите, че сместа започва да загаря, намалете силата на котлона. С движенията с лъжицата трябва да опитвате да дупчите бучките от царевичното брашно.

Щом добре сте разбъркали сместа до получаване на гладка гъста царевична каша, отделете съда от котлона и сервирайте в две чини по равно.

В друг съд загрейте маслото. Щом достигнете температура близо до пържене, изсипете в него и червения пипер. Разбъркайте добре и със сместа залейте приготвения качамак.

Отгоре сложете и натрошеното сирене.

Чуденият сръбски качамак може да сервирате както топъл, така и изтинал.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Аника Войт
Аника Войт
13.11.2020 15:18
Теодора, ще ми обясните ли защо се заяждате с моите рецепти?
За да трупат точки с коментари, трудно ще стане?!
Мислите се, че много знаете и разбирате?! Едва ли.
Има редактори, които преценят коя рецепта да бъде одобрена.
0
0
Теодора Мещерова
Аз не се защждам с Вашите рецепти, просто казвам какво мисля. И да, мисля, че знам малко повече от Вас, защото съм професионален готвач! И аз нямам за цел да трупам точки като повечето от вас тук в сайта! Не се заяждам, пак казвам- просто изказвам мнението си! Това, че Вие го приемате като заяждане е Ваш проблем! Всичко хубаво и успех
0
3
Теодора Мещерова
Това си е чист румънски качамак или както му викаме ние- мамалига. Не виждам нищо среъбско в него, освен името
0
5