Начин на приготвяне
Сложете водата с малко сол на котлона да кипне. Изберете най-добре тенджера, тъй като ястието ще пръска и с тиган няма да ви е много удобно.
Щом това стане, изсипете в нея царевичното брашно. Започнете да бъркате с дървена лъжица, като ако усетите, че сместа започва да загаря, намалете силата на котлона. С движенията с лъжицата трябва да опитвате да дупчите бучките от царевичното брашно.
Щом добре сте разбъркали сместа до получаване на гладка гъста царевична каша, отделете съда от котлона и сервирайте в две чини по равно.
В друг съд загрейте маслото. Щом достигнете температура близо до пържене, изсипете в него и червения пипер. Разбъркайте добре и със сместа залейте приготвения качамак.
Отгоре сложете и натрошеното сирене.
Чуденият сръбски качамак може да сервирате както топъл, така и изтинал.
Коментари
За да трупат точки с коментари, трудно ще стане?!
Мислите се, че много знаете и разбирате?! Едва ли.
Има редактори, които преценят коя рецепта да бъде одобрена.