Патешки бутчета с картофи в гювеч

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Помощник Готвач
147
646
331
232
3
07/11/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 152
  • Преглеждания за месеца265
  • Преглеждания за седмицата99
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • патешки бутчета - 1 кг
  • картофи - 800 г
  • доматен сос - 500 мл
  • чесън - 1 глава
  • лук - 2 глави
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Два-три часа предварително мариноваме патешките бутчета, като ги овалваме в подправките.

Обелваме и нарязваме картофите на едро. Чесъна разделяме на скилидки.

Лукът режем на едро.

На дъното на гювеча подреждаме патешките бутчета. Върху тях слагаме лука и чесъна, най -отгоре слагаме картофите.

Поливаме с доматен сос и около 200 мл вода.

Слагаме гювеча в студена фурна и печем три часа на 150 градуса.

След толкова часа във фурната месото се разпада от кокала и патешките бутчета с картофи в гювеч се топи в устата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар