Рататуй конфи с чили

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Рататуй конфи с чили
Снимка: Ivelina
1 / 4
08/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Днес ви черпим с нещо много специално - рататуй конфи с чили"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • червен пипер - 3 бр. или зелен и червен
  • домати - 5 бр.
  • чесън - 10 скилидки (1 глава) с обвивката им
  • чесън - 8 скилидки, обелени
  • лук - 2 глави
  • дафинов лист - 6 бр.
  • люти чушки - 1 малка (суха или прясна), и фино нарязана
  • тиквички - 2 бр.
  • зехтин - 250 мл екстра върджин
  • мащерка - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • сол - 2 с.л. едра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това провансалско ястие е с богат вкус на зехтин и аромат на с чесън и билки.

Стъпка 1: Зеленчуците

Загрейте фурната до 250°C. Измийте патладжаните, чушките и доматите и ги нарежете на парчета 2 × 2 см. Нарежете лука. С острието на ножа леко смачкайте скилидките чесън в кожата им, както и обелените скилидки. Съберете всички съставки (с изключение на доматите) в голям съд гратен. Смесете добре.

Стъпка 2: Печене във фурната

Печете, като намалите температурата до 200°C, след това гответе, като разбърквате на всеки двадесет минути. Добавете доматите след двадесет до тридесет минути. Гответе между час и час и двадесет минути, докато всички зеленчуци омекнат и станат златисти.

Стъпка 3:Сервиране

Сервирайте рататуя, топъл с кускус или бял ориз или дори печен агнешки бут (който може да се сервира на чиния над зеленчуците). Още по-добре е да хапвате рататуя конфи на следващия ден студен - пак е страшно вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: