Домати конфи

Домати конфи
Снимка: Росица Петрова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Изключително вкусни и ароматни домати конфи, които са подходящи за добавка към зелени салати, различни печива или просто за похапване върху брускетка."

Необходими Продукти

  • домати - около 700 г, сорт Рома
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • мащерка - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л. фина морска
  • захар - 1 ч.л.
  • босилек - пресни листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете дребни и добре узрели домати от сорта Рома. Те са по-месести и не толкова водни.

Всеки домат разрежете на две половини и наредете на един ред в тава.

Поръсете със сол, захар, мащерка и риган.

Нарежете 2-3 скилидки чесън и поставете по парченце върху всеки домат.

Полейте ги със зехтина и сложете да се пекат в загрята на 150 градуса фурна с вентилатор за 1 час.

След това наредете доматите в стъклен съд с капак, като между тях сложите нарязани листа пресен босилек и останалите скилидки чесън.

Залейте със зехтина, в който са печени, и съхранявайте в хладилник до 2 седмици.

Доматите конфи са чудни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: