Начин на приготвяне
В касерола сложете захарта, водата, лимоновия сок и кора.
Поставете на котлона и изчакайте да заври. Махнете и добавете ванилията. Разбъркайте и оставете до пълно охлаждане.
В купа сложете брашното, захарта, водата, маята и водата. Разбъркайте с тел до еднородна смес.
Оставете за 1 час да втаса на топло. Загрейте дълбок тиган с олио и изпържете топките от двете страни до златисто, като гребете с две лъжици от сместа и пускате в тигана.
Извадете пържените топки върху кухненска хартия.
Потопете топките в захарния сироп за няколко минути и извадете.
Подредете сиропираните сладки в подходяща чиния.
Преди да сервирате турските сиропирани топки, полейте с шоколадовия топинг.
Източник: Anelia Lia