Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка Баница»Сочна баница с локум и крем

Сочна баница с локум и крем

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Сочна баница с локум и крем
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
11/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Сочна баница с локум и крем, която всички у дома трепетно очакват да опитат"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 10 бр. фини
  • краве масло - 2.1 oz (60 г)
  • локум - 5.3 oz (150 г) с орехи
  • Крем
  • прясно мляко - 2 cups (500 мл)
  • яйца - 2 бр.
  • жълтъци - 2 бр.
  • брашно - 1.8 oz (50 г)
  • захар - 2.8 oz (80 г)
  • ванилова захар - 0.5 oz (16 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази вкусна баница с локум започнете с приготвянето на крема, като разбиете до втечняване яйцата и жълтъците. Долейте към тях малко от млякото и сипете брашното. Разбийте с телена бъркалка до постигане на гладка смес без бучки.

Загрейте млякото със захарта и ваниловата захар на слаб до умерен огън. Когато над течността започне да излиза пара, налейте яйчената смес и бъркайте около 10 минути при слаб огън до сгъстяване.

Намаслете тавичката, в която ще печете (около 22 см диаметър) и положете една кора, сгъната на две. Между двата пласта мажете с разтопено масло.

Разпределете от локума, нарязан на малки парченца, аз използвам такъв с аромат на роза и с орехи вътре, но какъв ще изберете вие, си е по ваш вкус.

Сложете и от крема и отново сгъната кора, намазана с масло. Така процедирайте до привършване на продуктите, завършвайки разбира се с кора.

Печете сладката баница на 180 градуса в предварително загрята фурна до златист загар. За да стане още по-сочна, напръскайте сочната баница с локум и крем с вода или малко лимонада, докато е гореща , и завийте за 10-15 минути.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: