Начин на приготвяне
Измийте и сверете джолана за тази свинска супа, докато месото започне да се отделя от костта - това аз направих в тенджера под налягане за 30 минути.
Отстранете месото от бульона да се охлади и нарежете на малки парчета.
Прецедете бульона в тенджера, добавете почистения и нарязан зеленчук, посолете и поръсете с черен пипер на вкус, варите до готовност на зеленчука.
Малко преди да свалите тенджерата от котлона, прибавете нарязаното месо.
След като поври 2-3 минути, премахнете тенджерата от котлона, поръсете джолан чорбата със ситно нарязания магданоз и задушете за 10 минути преди сервиране.
Сервирайте чорбата от свински джолан със смес от счукан чесън и оцет на вкус.
Коментари