Начин на приготвяне
Измийте чушките и ги срежете по дължина. Почистете семките и ги подредете в тава. Почистете лука, моркова, тиквичката и гъбите. Нарежете лука и моркова на дребно, тиквичката и домата на дребни кубчета, а гъбите - на тънки парчета.
Загрейте олиото в тиган на котлона на умерена температура. Запържете до омекване моркова и лука или за около 3 мин. Добавете нарязаните тиквички и гъби. Пържете още около 5 мин и добавете домата, виното и стрития бульон.
Разбъркайте и гответе още около 5 мин.
Напълнете чушките с плънката. Сипете малко вода и олио в тавата и печете в предварително загрята фурна на 200°C за около 40 мин.
Тъй като плънката е почти готова, а чушките не - покрийте с фолио, за да не се препече прекалено плънката на нашите постни пълнени чушки.