Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с гъби и зеленчуци

Пълнени чушки с гъби и зеленчуци

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пълнени чушки с гъби и зеленчуци
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
95 мин.
Порции
3
"Това не са просто вегетариански пълнени чушки - това са пълнени чушки за душата с вкус и аромат, които носят наслада"

Необходими Продукти

  • чушки - 4 бр. червени
  • лук - 1 малка глава
  • моркови - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • гъби - 100 г
  • домати - 1 бр.
  • бяло вино - 80 мл
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чушките и ги срежете по дължина. Почистете семките и ги подредете в тава. Почистете лука, моркова, тиквичката и гъбите. Нарежете лука и моркова на дребно, тиквичката и домата на дребни кубчета, а гъбите - на тънки парчета.

Загрейте олиото в тиган на котлона на умерена температура. Запържете до омекване моркова и лука или за около 3 мин. Добавете нарязаните тиквички и гъби. Пържете още около 5 мин и добавете домата, виното и стрития бульон.

Разбъркайте и гответе още около 5 мин.

Напълнете чушките с плънката. Сипете малко вода и олио в тавата и печете в предварително загрята фурна на 200°C за около 40 мин.

Тъй като плънката е почти готова, а чушките не - покрийте с фолио, за да не се препече прекалено плънката на нашите постни пълнени чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: