Начин на приготвяне
Сипваме бисквитите и какаото в блендер и смиламе. Добавяме горещата вода и кокосовото масло и размесваме.
Изсипваме във формичка с отделящо се дъно, която предварително сме покрили с прозрачно фолио. Заравняваме и оформяме основата.
Сваряваме тиквата до омекване и я отцеждаме. Намачкваме я и я смесваме със сиропа от агаве, ванилията и йогурта.
Разтваряме желатина във водата, оставяме го да набъбне, загряваме го за 2 секунди, за да се разтопи и го наливаме в крема. Разбъркваме и изсипваме върху бисквитената основа.
Прибираме тиквения чийзкейк в хладилника за една нощ.
Украсяваме нашия нискокалоричен тиквен чийзкейк с шоколадов топинг, разрязваме и сервираме.