Ориз с наденички

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • ориз - 500 г бланширан
  • праз - 1 стрък
  • маслини - 100 г обезкостени
  • царевица - 3 с.л. консервирана
  • бульон - 1.2 л. телешки
  • наденици - 500 г (пушена, варена, може )
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете праза и го нарежете на колелца с дебелина около 1 см. Наденичките също се нарязват на по-едри парчета. Морковът се настъргва на едро ренде.

В предварително намазнена тава се смесват всички продукти. Объркват се добре, добавя се сол и червен- и черен пипер на вкус. Залива се с бульона и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 40 минути.

Ястието се поднася щедро поръсено с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мариела Христова
Мариела Христова
Моят ориз, който приготвям е почти като вашата рецепта, но го правя без маслини, царевица и моркови.
11.01.2016 14:37