Начин на приготвяне
Най-добре е да ползвате цял джолан с кожа. В случая не намерих, но и така се получиха с много добър вкус.
Натъркайте със сол, черен пипер и пушен червен пипер джоланите. Оставете ги за час в хладилника.
На дъното на йенска тенджера сложете едро нарязани лук и моркови. Скилидките чесън сложете цели. Поръсете с подправките и клонче пресен розмарин.
Върху зеленчуците сложете джоланите и налейте равни количества тъмна бира и говежди бульон. Течността трябва почти да покрива джоланите.
Поставете капака или лист алуминиево фолио и сложете да се пекат в студена фурна, която включете първоначално на 250 градуса за 30 минути, а след това намалете температурата на 200 градуса и печете още два часа и половина.
На всеки час завъртайте джоланите, така че запечената част да е отдолу.
Времето за печене е ориентировъчно, защото зависи от големината на джоланите. Проверявайте дали месото се отделя лесно от кокала, това е гаранция за готовност.
Поднесете Свинските джолани по баварски с тъмна бира с картофено пюре или гарнитура по ваш избор, заляти със соса, който се е образувал при печенето.
Добър апетит!