Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Масло с пикантни билки

Масло с пикантни билки

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Масло с пикантни билки
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
22/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Ароматно масло с пикантни билки върху препечена филийка - толкова малко е нужно на човек, за да усети аромата на истински вкусната храна"

Необходими Продукти

  • чесън - 1/2 скилидки
  • сол
  • краве масло - 125 г
  • пресни билки
  • магданоз
  • копър
  • зелен лук - перца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избраното краве масло (най-добре да е домашно) се оставя да омекне на стайна температура. Пресните подправки се измиват хубаво и нарязват на много ситно.

За целта може да се използва и блендер, а изборът на подправки може да е различен (босилек, розмарин, мащерка).

Към нарязаните подправки се прибавя счуканият чесън, малко сол. Омекналото домашно краве масло се слага при подправките и се разбърква енергично с вилица.

Слага се върху алуминиево фолио и завива стегнато, като бонбон. Съхранява се във фризер.

Масло с пикантни билки може да се използва за овкусяване на ястия, картофени пюрета или намазано върху препечена филийка и сандвичи по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: