Руло Стефани с пилешка и свинска кайма

ЗорицаЗорица
Гуру
969
8k
4k
3k
6
20/11/2020
"Любимо и незаменимо - руло Стефани със смесена кайма, страхотно за специален повод и за всеки ден"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 099
  • Преглеждания за месеца3098
  • Преглеждания за седмицата1688
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешката и свинската кайма се смесват в подходящ съд, добавя се настърганият на ситно ренде кромид лук, пресованата скилидка чесън, стритата сушена люта чушка, сол, черен пипер, едно яйце, чубрица, магданоз, галета и уискито. Омесва се хубаво и се оставя покрита в хладилник за няколко часа или за една нощ.

Останалите 4 яйца се сваряват до твърдост на жълтъка, обелват се и се оставят цели. В подсолена вода се сваряват обелените моркови и след като поизстинат, се нарязват на лентички. Краставичките също се нарязват на лентички.

Овкусената кайма се разстила равномерно върху стреч фолио във формата на правоъгълник. В средата се подреждат целите обелени яйца, добавят се лентичките от моркови и кисели краставички.

Соленото руло се прехвърля внимателно в предварително намаслена тавичка с незалепващо покритие и се полива равномерно със сгорещеното олио.

Рулото Стефани се пече около час в умерено загрята фурна (170 градуса при включен вентилатор).

След като поотдъхне малко, рулото Стефани с пилешка и свинска кайма се нарязва и се сервира с гарнитура по избор.

Добър апетит!

Италиански дълбок тиган с капак 24 см
Качество без компромис:
Италиански дълбок тиган с капак 24 см
79.00 лв.
Виж ››

Удобен за готвене дълбок тиган, в който ястията сами се готвят. С незалепващо покритие, удобна дръжка и стъклен огнеупорен капак

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ani.d.d
ani.d.d
20.11.2020 18:07
изглежда вкусно
1
0