Лопуш яхния с триеница

Тодоринка БернардоваТодоринка Бернардова
Помощник Готвач
52
318
142
80
22/11/2020
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лопушът се измива и изчиства от дебелата ципа. Попарва се за 5 мин. в гореща вода. Отцежда се и се нарязва. Лукът се реже на дребно и се задушава във олиото.

Добавя се настърган морков и чушката, нарязана на дребни парчета, домата и нарязания лопуш.

Запържва се малко и се прибавя червения пипер. Налива се вода и се разбърква. Вари се до сваряване на зеленчуците.

През това време се приготвя триеница.

Брашното се изсипва в по голяма купа. Чуква се яйцето и се разбърква с ръка, за да се смеси с брашното.

Като се смеси, за да не лепи, се започва с две ръце да се претрива между дланите, така че да се получат трохи.

Като се претрие, се пресява през сито, за да се отделят трохите от излишното брашно.

След като вече яхнията с лопуш е сварена, се отстранява от огъня и постепенно се прибавя триеницата, като се бърка да не се получат бучки.

Вари се яхнията още 5-10 мин. Поръсва се с магданоза и черния пипер.

Лопуш яхния с триеница - вкусно безмесно ястие!

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
27.71 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Марияна Петрова Иванова
Страхотна идея! Със сигурност е много вкусна!
0
0