Вкусна гъбена яхния

23/11/2020
"Апетитна гъбена яхния, която топли душата в студен зимен ден - бързо си запишете рецептата"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо829
  • Преглеждания за месеца202
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола сложете кравето масло да се разтопи и запържете брашното вътре. Разредете с малко вода и изчакайте да заври. Изключете и заделете.

Обелете гъбите и ги нарежете на филийки. Лука и моркова също обелете и измийте.

Нарежете на дребно. В тенджера сложете олиото и запържете гъбите до златисто. Добавете лука и морковите.

Задушете за няколко минути. Сложете половината домати, нарязани на дребно, солта и налейте виното.

Залейте ястието с брашнения сос. Добавете останалите домати и варете до омекване на зеленчуците.

Готовата яхния поръсете с магданоз или копър преди да сервирате.

Вкусната гъбена яхния е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар