Бистра рибена чорба

03/10/2013
Ани Шаварш
отАни ШаваршНовак
"Знаете тайната на вкусната бистра рибена чорба - много и различни видове риба "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 736
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубавата рибена чорба се прави от няколко вида риба - колкото повече, толкова по-добре. Добре почистената риба се залива със студена вода, посолява се и се вари на умерен огън до полуготовност.

Парчетата риба се изваждат, а бульонът се прецежда и се кипва. Към врящия бульон се прибавят последователно ситно нарязаните лук, моркови, стръкове целина и нарязаните на кубчета картофи.

Добавят се парчетата риба, вари се до омекване на картофите. Последно се слагат ситно нарязаните домати и подправки и се вари още 7-8 минути.

Поднесете супата гореща, може да добавите и малко лимонов сок.
подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

jabata3419
jabata3419
06.12.2014 17:10
много вкусно супер
2
0
petur
petur
05.12.2014 14:38
Супер.....
0
0
Дракончето
Дракончето
04.12.2013 18:09
кефи ме " на умерен огън " това е много относително понятие... дали сте към ЧЕЗ... ЕНЕРГО ПРО... освен ако нямате газови котлони.. ;)
5
1

Виж всички коментари или напиши такъв