Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на тиган»Ориз на тиган с 2 вида месо

Ориз на тиган с 2 вида месо

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Ориз на тиган с 2 вида месо
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3
"Знаем, че обичате месцето, затова ви предлагаме тази гозба от ориз с два вида месо"

Необходими Продукти

  • ориз - 200 г
  • пилешко месо - 150 г
  • свинско месо - 150 г
  • чушки - 2 бр.зелена и червена
  • моркови - 1 бр.
  • зелен лук
  • сол
  • соев сос
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо сваряваме предварително. Ориза сваряваме в тенджера с подсолена вода до готовност. Свареното свинско месо нарязваме на малки късчета, също така нарязваме и пилешкото месо.

Чушките и моркова почистваме и нарязваме на ивички, а моркова настъргваме. Месата запържваме в мазнина на тиган, овкусяваме със соев сос и сухите подправки.

Добавяме зеленчуците и задушаваме до омекване на чушките. Накрая добавяме ориза и омесваме добре. Готвим за около 5 минути ориза на тиган.

Отнемаме оризовото ястие от котлона и поръсваме с нарязания на ситно пресен лук.

Ориз на тиган с 2 вида месо - мечтата на всеки любител на мръвката!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: