Шоколадов ганаш

Шоколадов ганаш

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
948294657
Шоколадов ганаш1 / 2
04/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
"Не просто шоколадов ганаш, а истинско шоколадово удоволствие в най-чист вид"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадовият ганаш е чудесен за заливка на торти, сладкиши и се приготвя много лесно. Изсипете сметаната в сух съд и я загрейте на умерен огън.

Добавете натрошения шоколад и оставете да престои 1 минута без да бъркате снето от котлона. Разбърквайте след това с дървена лъжица до пълното му разтопяване.

Добавете маслото и разбърквайте до пълното му разтопяване. Ако ще ползвате ганаша за заливка на торта, не бива да изчаквате да изстине напълно - излива се в центъра на тортата още докато е леко топъл и течен.

Шоколадовият ганаш сам се разлива по повърхността на тортата. Може леко да наклоните сладкиша наляво и надясно при нужда. След полагането на шоколадовата заливка приберете сладкиша в хладилник и поднесете на другия ден.

Рейтинг

5 23
4 5
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка: