Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Печена пуйка»Сочно пуешко бутче в собствен сос в уред за бавно готвене

Сочно пуешко бутче в собствен сос в уред за бавно готвене

WackyWacky
Новак
783
Сочно пуешко бутче в собствен сос в уред за бавно готвене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
9 мин.
Общо
19 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 1 горно
  • чубрица - 2 с.л.
  • шарена сол - 2 с.л.
  • лют пипер - по вкус
  • червен пипер - 2 с.л.
  • лук - 2 средни глави, може и червен лук
  • целина - 2 стръка
  • моркови - 2 средни на полумесеци
  • чушки - 2 бр.
  • краве масло - 2 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се всички подправки без сусама.

Пуешкият горен бут се поставя в уреда, посипва се с микса от подправки и се втриват навсякъде. По възможност се остава за 2 часа да се овкуси.

Накрая разрязваме всички зеленчуци и ги слагаме отгоре на бутчето с маслото. Готвя на ниска степен 8 часа, висока 4 часа.

След като е готово задушеното пуешко, аз лично запичам под грила за хрупкава кожа (около 10-15 мин).

Запазвам 20 мл от соса и смесвам 1 ч.л. мед (след запичане на кожичката заливам и поръсвам със сусама).

Останалата течност със зеленчуците слагам в тенджерка да заври и след леко сгъстяване (5 мин на силен огън), пасирам, за да се получи кремообразен зеленчуков сос.

Сервирах сочно пуешко бутче в собствен сос в уред за бавно готвене с картофено пюре, но смятам, че и ориз е доста подходящ.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: