Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта на пухкав и плътен крем.
Към тях започнете да добавяте лъжица по лъжица пресятото с бакпулвера, солта и ванилията брашно. Докато правите това, намалете миксера на по- бавна степен.
Нарежете локума на парченца.
Ако не сте закупили сметаната бита, а течна, трябва да я разбиете, като внимавате да не се пресече.
Добавете и нея към кексовата смес, разбърквайки с плавни движения, за да се запази пухкава.
Сипете във намазнена с масло форма за кекс сместа и отгоре сложете парченцата локум. С шпатула ги натиснете навътре у леко размесете, за да не стоят отгоре.
Изпечете кекса с локум в загрята на 180 градуса фурна за 40-45 минути. Когато е готов, го оставете за 10 минути във формата и след това обърнете върху решетка, за да се охлади напълно кексът с локум и бита сметана.
Да ви е сладко!
Коментари
Ако може да бъде добавена.. Количеството и е 200 г.
Извинявам се за неудобството.