Тирокафтери

Тирокафтери

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
712
6k
2k
2k
6
01/12/2020
"Запомнете името Тирокафтери, защото това ще се превърне в една от най-често приготвяните разядки във вашия дом"
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 229
  • Преглеждания за месеца762
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето се натрошава с помощта на вилица на дребно.

Печената чушка се почиства от люспи, дръжка, семена и се нарязва на дребно.

Прибавят се гъстото кисело мляко (може и цедено), нарязаната на ситно люта чушка или люспи чили, счуканата скилидка чесън, зехтинът и червеният пипер.

Всичко се разбърква до еднородна смес, която може и да не е с гладка структура.

Ако предпочитате Тирокафтери да е по-кремообразна, може да я приготвите в блендер.

Разядката се прибира в хладилник до сервирането ѝ.

Да ви е вкусно с тази класическа гръцка разядка Тирокафтери.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Много вкусна и интересна рецепта. Благодаря за идеята!
0
0
Албена Асенова
Радвам се,че ви допада!
1
0