Ориз с праз и гъби

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Ориз с праз и гъби
Снимка: Мария Божилова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Направихме цяла тава ориз с праз и гъби - не ни остава нищо друго освен да сервираме и да пожелаем добър апетит"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • праз - 3 бр. стръка
  • гъби - 750 г
  • джоджен
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - Pomace
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се почиства и измива много добре за този ориз с праз и гъби.

Нарязва се на ситно и се слага в тавата, в която ще се пече.

Залива се със зехтин и вода.

Слага се във фурната, да се задуши до омекване.

Гъбите се почистват и измиват много добре.

Нарязват се на едро и се прибавят към праза.

Вода не се прибавя.

Задушава се във фурната до омекване на гъбите.

Оризът се измива много добре до бистра вода.

Прибавя се към задушените зеленчуци като се разбърква се добре.

Прибавя се джоджен, черен пипер, сол и 6 ч.ч. топла вода.

Разбърква се много добре.

Оризът с гъби се пече 60 мин на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: