Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Сьомга на пара в сос

Сьомга на пара в сос

Сьомга на пара в сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • сьомга - 2 бр. котлети
  • праз - 1 бр
  • лук - 1 бр
  • зехтин - 30 г
  • рибен бульон - 250 мл
  • сметана - 200 мл за готвене
  • сол
  • черен пипер
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте сьомгата и я посолете от двете страни. Поръсете с черен пипер и малко зехтин.

Поставете в уреда за пара или тенджера и я сгответе за 10 минути.

Извадете и поставете в чинии.

Измийте и нарежете лука и праза.

Изпържете в загрят тиган със зехтина. Разредете с бульона.

Добавете сол и варете около 10 минути. Добавете сметаната.

Оставете за още 5 минути на котлона.

Махнете и пасирайте леко с пасатор.

Нека има и големи парчета. Сложете копъра и разбъркайте.

Поднесете рибата на пара топла заедно със соса в подходящи индивидуални чинии.

Нека ви е вкусно с тази сьомга на пара в сос

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: