Тутманик с оризово брашно
Proja sa pirinčanim brašnom
gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Тутманик с оризово брашно

Тутманик с оризово брашно

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k30k15k12k11
Тутманик с оризово брашно
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
06/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
42 мин.
Порции
6
"Лесен тутманик, приготвен с оризово брашно - ароматен, вкусен, пухкав"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се смила в блендер или специална мелачка, за да стане на фино брашно.

Содата се гаси в киселото мляко и се оставя да шупне. Аз използвах домашно биволско мляко, което беше много гъсто и маслено, така придава още по-неустоим вкус на тутманика.

Яйцата се разбиват със солта и се сипват при брашното. Добавя се меката мас на стайна температура и олиото. Накрая се сипва шупналото кисело мляко.

Тестото се бърка с миксер с приставки за тесто, защото е меко и не може да се измеси с ръце. Бъркането продължава кратко време - само докато съставките се хомогенизират.

Натрошава се и сиренето и се разбърква още веднъж.

Сипва се в тавичка, застлана с хартия за печене 20 см диаметър, ако е кръгла. Тестото се заравнява отгоре.

Оризовият тутманик се пече на 180 градуса за около 30 минути или до суха клечка.

Остава се да изстине и се нарязва на парченца.

Учудващо вкусен и и много ароматен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: