Бухти със свинска мас

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
318
2k
1k
602
3
08/12/2020
"Опитвали ли сте бухти със свинска мас - ако не сте, задължително пробвайте тази рецепта"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо399
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 400 г
  • мая - 20 г жива
  • яйца - 1 бр.
  • вода - около 220 мл
  • мас - 2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мазнина - мас + олио за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Със сито пресейте брашното и го сложете в тава. По средата му направете малко кладенче.

В него счупете едно яйце, добавете сол и захар. Изсипете водата (леко топла) и маята. На финала сложете и две супени лъжици разтопена свинска мас.

Започнете да замесвате тестото за бухтите.

То трябва да е меко, нежно и да не залепва по ръцете ви. Ако това е така, добавете още малко от брашното. Оставете тестото в чиста купа и го покрийте. Нужно му е около час, за да втаса леко.

След което го разточете и изрежете на ромбоиди.

Загрейте равни количества свинска мас и олио.

Изпържете бухтите от двете страни до златисто. При изваждането им ги поставете в чиния, застилана с кухненска хартия. Тя ще отнеме излишната мазнина от закуската ви.

Бухтите със свинска мас са готови.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар