Начин на приготвяне
Със сито пресейте брашното и го сложете в тава. По средата му направете малко кладенче.
В него счупете едно яйце, добавете сол и захар. Изсипете водата (леко топла) и маята. На финала сложете и две супени лъжици разтопена свинска мас.
Започнете да замесвате тестото за бухтите.
То трябва да е меко, нежно и да не залепва по ръцете ви. Ако това е така, добавете още малко от брашното. Оставете тестото в чиста купа и го покрийте. Нужно му е около час, за да втаса леко.
След което го разточете и изрежете на ромбоиди.
Загрейте равни количества свинска мас и олио.
Изпържете бухтите от двете страни до златисто. При изваждането им ги поставете в чиния, застилана с кухненска хартия. Тя ще отнеме излишната мазнина от закуската ви.
Бухтите със свинска мас са готови.