Рибена чорба с ориз

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Рибена чорба с ориз
Снимка: Мария Симова
1 / 2
06/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • глава от шаран - 1 бр. голяма
  • лук - 1 глава малка
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • ориз - 1 к.ч.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • девисил - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете добре почистената и измита глава на шарана на бавен огън в подсолена вода заедно с дафиновия лист.

Отстранете сварената глава и прецедете бульона. Върнете бульона на котлона и добавете ситно нарязаните зеленчуци и много добре измития ориз да се варят.

Обезкостете изстиналата рибена глава и върнете месото в тенджерата с бульона и зеленчуците.

Варите рибената чорба около 10 минути, овкусете с черен пипер, девесил и ако е необходимо - сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: