Начин на приготвяне
Паламудът почистваме добре и нарязваме напречно на шайби. Измиваме много добре.
След като сме почистили рибата, поливаме обилно със сока на прясно изцеден лимон и оставяме за 30 минутки.
Овалваме паламуда в царевично брашно, в което сме сложели сол и черен пипер.
Поставяме тигана на котлона и пържим в силно загрято олио - до хубаво зачервяване .
Всяко парче слагаме на кухненска хартия.
Това е рецептата за пържен паламуд.
За паламуд на грил-тиган рецептата е следната.
Почистваме рибата, но нея отделяме на две, а оставяме цяла.
Опиперяваме с бял пипер и обилно поливаме с лимонов сок, след което оставяме да почине.
Грил тигана загряваме максимално, а самата риба омазняваме със зехтин и поставяме да се пекат, първо, откъм кожата, а след това обръщаме.
Печем за около по три минути при всяко обръщане.
Поднесете паламуд на грил тиган и пържен.
Коментари