Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Паламуд на грил тиган и пържен

Паламуд на грил тиган и пържен

Паламуд на грил тиган и пържен4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Даваме ви цели два начина, по които може да приготвите паламуд - възползвайте се"

Необходими Продукти

  • паламуд - 3 бр.
  • царевично брашно - за овалване
  • черен пипер
  • лимон - 1 бр
  • олио - за пържене
  • сол
  • За печене на грил
  • паламуд - 3 бр.
  • бял пипер
  • лимон - 1 бр.
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Паламудът почистваме добре и нарязваме напречно на шайби. Измиваме много добре.

След като сме почистили рибата, поливаме обилно със сока на прясно изцеден лимон и оставяме за 30 минутки.

Овалваме паламуда в царевично брашно, в което сме сложели сол и черен пипер.

Поставяме тигана на котлона и пържим в силно загрято олио - до хубаво зачервяване .

Всяко парче слагаме на кухненска хартия.

Това е рецептата за пържен паламуд.

За паламуд на грил-тиган рецептата е следната.

Почистваме рибата, но нея отделяме на две, а оставяме цяла.

Опиперяваме с бял пипер и обилно поливаме с лимонов сок, след което оставяме да почине.

Грил тигана загряваме максимално, а самата риба омазняваме със зехтин и поставяме да се пекат, първо, откъм кожата, а след това обръщаме.

Печем за около по три минути при всяко обръщане.

Поднесете паламуд на грил тиган и пържен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стоянка  Русенова
Стоянка Русенова
Здравейте!Кое по точно не ви е ясно при печената риба?Обяснила съм всичко .
11.03.2023 06:45
1
Христо Славейков
Христо Славейков
Не беше много ясна рецептата за печена риба, но паламудът стана великолепен след като го филетирах!
10.03.2023 21:10
1