Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Шаран с вино от рози

Шаран с вино от рози

ТатянаТатяна
Помощник Готвач
26249641911
Шаран с вино от рози
Снимка: Татяна
1 / 3
08/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
220 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • шаран - 6.5 кг /жив/
  • ориз - 1 ч.ч.
  • праз - 1 стрък
  • печурки - 300 г
  • орехи - 1/2 ч.ч. почистени
  • олио
  • бял пипер
  • сол
  • копър - 1/2 връзка
  • лимони - 1 бр.
  • червено вино от рози - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства добре. Главата и опашката се отстраняват по желание.

Рибата се осолява отвътре и отвън.

Печурките се накисват във вода. Празът се почиства и измива. Нарязва се на шайби. Гъбите се доизмиват и нарязват на филийки.

В голям тиган се слага олио. Добавят се празът и гъбите, за да се запържат. Добавя се оризът. Добавя се вода. Разбърква се.

Орехите се начукват на едро. Добавят се. Оризът се готви до готовност. Овкусява се със сол и бял пипер. Копърът се измива и нарязва на ситно.

Добавя се в ориза и се разбърква.

Шаранът се пълни с ориза и се зашива. Слага се в дълбока тава. Правят се разрези от горната страна на рибата.

Лимонът се измива и нарязва на две по дължина. Всяка от половините се нарязва на филийки и се нареждат върху пълнения шаран.

Залива се с чаша червено вино от рози. Залива се с още чаша вода.

Покрива се с фолио или капак. Пече се около 3 часа.

Мм.. шаранът с вино от рози за цялата фамилия е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: