Начин на приготвяне
Днес ще Ви представя един десерт, който ми е в графа юбими, а именно пастички Наполеон. Тезивкусни бутерки с крем са любими на цялото ми семейство, на всичките ми приятели и на техните приятели също.
Десертът е от руската кухня и в оригинал се приготвя като познатата торта Наполеон. Аз обаче предпочитам да го поднасям под формата на пастички, защото е по-лесно да се сервира и в чинията изглежда в пъти по - добре като самостоятелно парченце.
Ако имате време и желание да приготвите пастички Наполеон с домашно бутертесто, те ще станат още по-вкусни, но тъй като това отнема изключително много време, аз ползвам готово такова.
Ако спазите няколкото важни стъпки при приготвянето на крема, ще получите класически крем заварной, с който се прави торта Медовик (медок ) и еклери (профитероли).
Най-важното правило при приготвянето на крема е сместа от мляко, захар, брашно, яйца и ванилия да е напълно изстинала, преди да започнете да я добавяте към маслото.
Не по-малко важно е да добавяте сместа към маслото, малко по малко, докато разбивате с миксера.
Когато кремът е на котлона, трябва да го бъркате непрекъснато, защото ако загори, ще придобие неприятен вкус и мирис.
Брашното трябва да разтворите с малко студено прясно мляко до получаване на гладка каша без бучки.
Яйцата също трябва да се разбият с вилица, преди да се добавят към брашняната каша.
След като млякото е завряло, намалете котлона на средна температура, преди да изсипете към него кашата (разтвореното брашно в мляко и яйцата)
След като вече се запознахте с важните правила, със сигурност ще направите най-вкусните пастички Наполеон и те ще станат любим Ваш десерт.♥️
Приготвяне на пастички Наполеон
След като леко се е отпуснало, но все още е достатъчно студено, трябва да нарежете бутертестото на правоъгълници или квадрати с диаметър по Ваш избор. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до златисто или според описанието в/у опаковката.
Няколко от изпечените правоъгълничета трябва да натрошите с ръце, за да имате с какво да декорирате Наполеона.
Проготвянето на крем Заварной наподобява на приготвянето на крем Нишасте, сладкарски крем и т.н.
В подходящ съд изсипвате млякото, захарта и ванилията. Разбърквате, докато захарта се разтвори. Слагате сместа на котлона и след като млякото заври, към него добавяте предварително разтвореното брашно и яйцата. След като започнат да излизат балончета, трябва да изчакате около минута и да свалите крема от котлона.
Кремът трябва да изстине напълно! Разбърквайте го периодично, за да не образува суха коричка.
В друг съд поставете маслото, което трябва да е стояло на стайна температура, за да се разбие лесно. С миксер, първоначално на ниска степен, след това на по-висока, разбийте маслото, докато то побелее.
Към добре разбитото масло започнете да добавяте малко по-малко от вече студеният крем, като продължавате да разбивате с миксера.
Това е, крем Наполеон е готов !
Остава и последния етап - сглобяването на пастичките.
Върху едно от правоъгълничето (или друга форма) от бутертесто, слагате 1-2 пълни лъжици крем (не го пестете, за да не останат бутерките сухи).
Затваряте с още едно правоъгълниче от бутертестото. С помощта на ножче или задната част на лъжица обмазвате от двете страни и отгоре по малко от крема и посипвате с натрошено бутертесто. Ако искате, може да наръсите и пудра захар, но аз лично ги предпочитам без.
Коментари