Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб без месене с хрупкава коричка

Хляб без месене с хрупкава коричка

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"За практичните домакини, които искат хубав резултат с минимум суетня - хляб без месене с хрупкава коричка"

Необходими Продукти

  • мая - 1/3 кубче
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 350 мл
  • брашно - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашно се пресява - понякога не пресявам (когато използвам брашно с набухвател). В него слагам солта и обърквам хубаво.

Маята разтварям в малко хладка вода - изчаквам около 5-10 минути да се активира и прибавям към брашното.

Бърка се с лъжица докато всичко се смеси много добре. След това покривам с фолио и оставям за 12 часа на топло.

След това отново разбърквам тестото, оформям, отново покривам и оставям за час. Пече се в тенджера, йенска тава или в глинен гювеч. Лично предпочитам гювеча - става по -вкусно.

Първо поставяме празен съда с капак във фурната на 220 градуса за 30 минути, след това вадим съда поръсва се с малко брашно и внимателно поставяме тестото вътре.

Затваряме с капака и печем хляба за около 30 минути. След това махаме капака на съда и печем още 15 минути. Вкусът си заслужава.

Хлябът без месене с хрупкава коричка е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: