Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Шотладско яйце в еър фрайър

Шотладско яйце в еър фрайър

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Шотладско яйце в еър фрайър
Снимка: Ники
2 / 3
10/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г
  • яйца - 6 бр.
  • зелен лук - 3стръка
  • сол
  • черен пипер
  • галета
  • царевично брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата овкусяваме със сухите подправки, 1 яйце, и нарязания на ситно лук. Омесваме добре и оставяме за 1 час.

Яйцата сваряваме и обелваме.

Разпределяме каймата на 5 части, всяка една разстиламе хубаво на дланта и слагаме яйце в средата и хубаво го обвиваме с каймата.

Овалваме пълнените кюфтета в предварително смесените галета и царевично брашно.

Подреждаме във фрайъра и намазняваме с четка. Печем за 24 минути на 200 градуса от едната страна обръщаме и печем за още 15 минути.

Шотладското яйце в еър фрайър е чудно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Целта на шотландското яйце е да е с течен център, тоест яйцето да е рохко, когато се разреже.
15.12.2023 16:58