Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бърз хляб с ръжено брашно

Бърз хляб с ръжено брашно

НевенаНевена
Новак
189745
Бърз хляб с ръжено брашно
Снимка: Невена
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Вкусно и здравословно предложение дори за хората, които нямат никакъв опит в месенето на хляб"

Необходими Продукти

  • ръжено брашно - 500 г
  • мая - 1 пакетче суха
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 100 мл
  • вода - 250 мл топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се прибавят солта, захарта и маята.

Олиото се смесва с водата и се прибавя към брашнената смес. Омесва се меко тесто и се оставя на топло за около 40 минути да втаса.

Пече се в правоъгълен терин в предварително загрята на 210 градуса фурна за около 30 минути или до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
32
20
10
Дай твоята оценка: