Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бърз хляб с ръжено брашно

Бърз хляб с ръжено брашно

редакция:
НевенаНевена
Новак
189745
Бърз хляб с ръжено брашно
Снимка: Невена
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Вкусно и здравословно предложение за ръжен хляб дори за хората, които нямат никакъв опит в месенето на хляб."

Необходими Продукти

  • ръжено брашно - 500 г
  • мая - 1 пакетче суха
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 100 мл
  • вода - 250 мл топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ръженото брашно се пресява и се прибавят солта, захарта и маята.

Олиото се смесва с водата и се прибавя към брашнената смес. Омесва се меко тесто и се оставя на топло за около 40 минути да втаса.

Печете ръжения хляб в правоъгълен терин в предварително загрята на 210 градуса фурна за около 30 минути или до готовност.

Вижте също как да си направите хляб от лимец или любимия пълнозърнест хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
32
20
10
Дай твоята оценка: