Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Ориз с кайма на тиган

Ориз с кайма на тиган

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Ориз с кайма на тиган2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3-4
"Лесен обяд с мляно телешко месо, готов за нула време и много вкусен!"

Необходими Продукти

  • вода - 2 л
  • ориз - 250 г
  • сол - 2 ч.л.
  • целина - 200 г
  • лук - 2 глава
  • чушки - 2 бр.
  • гъби - печурки 125 г
  • масло
  • кайма - 500 г
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • сос - чили 3 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуснете ориза във вряща подсолена вода. След като се свари го оставете да изстине.

Нарежете целината на парченца, лука - на филийки, чушките - на малки ивички, гъбите - на половинки. Задушете зеленчука в малко загрято масло за около 10 мин. Добавете каймата и пържете до златисто кафяво. Сипете доматения сок, поръсете със сол, черен пипер и чили сос.

Оставете да ври 10 мин. Прибавете варения ориз и подправете.

Гарнирайте с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
59
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
В момента готвя Вашата рецепта! Страхотна е! Само че не добавих целина!
02.02.2017 17:43
Васи
Васи
Никъде не пише, че се запържват поотделно, а по-скоро едно след друго заедно
02.10.2012 17:16
данаил
данаил
накрая всичко заедно ли са запържва или само се смесват и поднасяш
02.10.2012 16:41