Начин на приготвяне
Филето от треска се слага в литър и половина студена вода и се оставя на котлона да заври. Зеленчуците нарязваме на парченца.
Щом рибата заври, отпенваме и добавяме стръкчетата целина. Готвим на слаб огън за около 20 минути.
В тиган си загряваме мазнина, задушаваме си за 5 минути нарязания на ситно лук, след това добавяме морковите. Готвим още 5 минути и добавяме картофите и зелето.
Задушаваме зеленчуците. Отделяме рибата и целината от бульона, а него прецеждаме.
Добавяме задушените зеленчуци при бульона и овкусяваме със сол и черен пипер. Готвим до готовност и пасираме ястието на едри парчета.
Добавяме сметаната и оставяме рибената чорба да заври. Щом заври, изключваме котлона и оставяме супата върху него.
Супата се разсипва в купи и се слага от рибата.
Отгоре рибената чорба по гръцки се поръсва с пресен копър.