Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зелен фасул с пащърнак и целина на фурна

Зелен фасул с пащърнак и целина на фурна

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Зелен фасул с пащърнак и целина на фурна
Снимка: Мария Божилова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Ако имате излишен зелен фасул, оползотворете го по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 3 буркана
  • пащърнак - 2 корена
  • целина - 1/3 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • лук - 2 бр. глави
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - Pomace
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и измива много добре. Нарязва се на ситно. Слага се в сгорещен зехтин. Запържва се за 5 мин.

Пащърнакът се измива много добре и се обелва. Нарязва се на дребно. Целината се измива и нарязва на дребно.

Пащърнакът и целината се прибавят към лука. Пържат се 5 мин. Зеленият фасул се изцежда и прибавя към зеленчуците. Пържи се 10 мин., след което се сваля от огъня.

Изсипва се в тава с капак. Прибавят се червеният пипер и солта. Разбъркват се много добре.

Ястието със зелен фасул се залива с топла вода до половината. Пече се под капак 60 мин. на 180 градуса, след което се прибавя нарязаният на ситно магданоз. Разбърква се много добре.

Зеленият фасул с пащърнак и целина на фурна се пече 10 мин. под капак на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: