Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Чеснов пържен хек

Чеснов пържен хек

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Чеснов пържен хек
Снимка: Мария Божилова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • хек - 1 кг
  • лимецово брашно - 200 г
  • брашно от чесън - 1 ч.л.
  • чесън - 7 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства много добре, като се премахват главите и се измива.

Посолява се от всички страни и се оставя за 30 мин. на хладно.

Брашното от лимец се разбърква с брашното от чесън.

Всяка парче риба се овалва в брашното и се оставя за 10 мин. върху суха дъска.

Пържи се в сгорещено олио до златисто от двете страни.

Чесънът се обелва и нарязва на едро. Счуква се в хаванче с малко сол.

Магданозът се измива и нарязва на ситно. Чесънът и магданозът се разбъркват със сол и зехтин.

Всяка пържена риба се залива със соса.

Чесновият пържен хек е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: