Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Тутманик с джумерки и готово тесто

Тутманик с джумерки и готово тесто

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5334k1k5
Тутманик с джумерки и готово тесто
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Почитатели на свинското месце ще се зарадват на този тутманик с джумерки"

Необходими Продукти

  • готово тесто - 1 кг хлебно
  • яйца - 2 бр.
  • джумерки - 300 г (пръжки)
  • овче сирене - 350 г
  • свинска мас - 100 г
  • готварска сол - едра за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете тестото и всички продукти на стайна температура поне за 30 - 40 минути, докато се поотпуснат.

Пригответе тава, в която ще приготвите тутманика, и я намажете обилно със свинска мас.

Разбийте яйцата в купа и добавете при тях натрошеното овче сирене.

Сложете тестото върху набрашнен плот и с точилката го разточете във формата на дълъг правоъгълник с дебелина 1 см.

Намажете тестеният лист обилно с меката мас и разпределете равномерно сместа със сиренето и яйцата.

Наръсете джумерките (пръжките).

Завийте внимателно на руло. Нарежете го на парчета с дебелина 4-5 см. Всяко парче обърнете като охлюв и подреждайте в подмазаната тава.

Когато наредите всичките парчета в тавата, поставете в средата на всяко по малко мас.

Оставете тавата на топло, за да втаса тутманикът.

Печете в предварително загрята на 190 градуса фурна до порозовяване.

След като го извадите от фурната, го завийте с месалче, да се позадуши.

Сервирайте тутманика с джумерки с готово тесто топъл с кисело мляко или айрян.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: