Пухкави коледни курабийки с какаово масло

Пухкави коледни курабийки с какаово масло

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
185
1k
501
544
2
14/12/2020
"По скалата от 1 до 10 тези пухкави курабийки получават оценка 11 и то съвсем заслужено"
Приготвяне10 мин.
Готвене18 мин.
Общо28 мин.
Порции35
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо966
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • брашно от спелта - 330 г
  • какаово масло - 100 г разтопено
  • кленов сироп - 60 г или агаве, мед
  • кокосова сметана - 115 г
  • кокосова захар - 70 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. + 1 с.л. лимонов сок или оцет
  • кардамон - 1 ч.л. или други подправки по ваш избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа сложете всички съставки.

Разбъркайте, докато не започне да се оформя тесто, след което доомесете на ръка и оформете тестото на топка.

С ръце направете малки топчета и ги сложете в тава, покрита с хартия за печене, на разстояние 2-3 см едно от друго.

Печете курабийките в предварително загрята на 170°С фурна за 18 минути, докато се разпукат хубаво.

След като изстинат, съхранявайте пухкави коледни курабийки с какаово масло в буркан или кутия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар