Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта, след което се добавя киселото мляко с разбита в него сода за хляб, разтопената мас, ванилията, настръганата кора от лимон, канелата, джинджифила и амонячната сода.
Тези подправки правят курабийките не само празнични, но и много вкусни.
Замесваме с пресято брашно средно меко тесто.
Късаме топче и с длани сплескваме на малка питка, поставя се парче локум и оформяме на топче. Всяко се топи в разбит белтък и се овалва в смес от смлени орехи и захар.
Нареждат се в намаслена тава или върху хартия за печене.
Печем в загрята фурна 180 градуса около 20-25 минути.
Изваждат се коледните сладки и ги нареждаме в поднос.
Вкусна и ароматна КОЛЕДА! А оригинални пожелания за Коледа намерете на посочения линк.
Коментари