Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Патешки бутчета конфи с бял боб и наденица

Патешки бутчета конфи с бял боб и наденица

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Патешки бутчета конфи с бял боб и наденица
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ако патешките бутчета конфи не са ви достатъчни, погрижили сме се и сме добавили боб и наденичка към ястието"

Необходими Продукти

  • патешки бутчета - 2 бр. конфи, по - големи
  • патешка мас - 50 г от бутчетата
  • наденица - 400 г (бяла бутифара или обикновена)
  • бекон - 300 г пушен
  • лук - 1 глава, кромид 200 г или шалот
  • моркови - 2 бр. 130 г
  • домати - 200 г от консерва
  • пиперково пюре - 2 с.л. по желание
  • чесън - 2 скилидки
  • билки гарни - 1 букет *
  • карамфил - 1 гвоздейче
  • черен пипер - 2 - 3 щипки, млян
  • сол - 1 ч.л. с връх, или на вкус
  • бял боб - 400 г сварен (може и от консерва)
  • вода - към 600 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези патешки бутчета конфи с бял боб и наденица са известни като Cassoulet au confit de canard.

Извадете патешките бутчета от маста, в която са били консервирани по метода конфи, и заделете 50 г от нея за ястието ни. Останалата ползвайте за направата на вкусни картофки, супи или други гозби.

Накълцайте лука и го сложете с патешката мас на умерен огън за 2-3 минути, да се запържи.

През това време си почистете и нарежете морковите на пръчици. Сложете ги при лука и запържете и тях за 2 минути.

Добавете бекона на едри парчета, чесъна - цели обелени скилидки, доматите - нарязани или смлени, пиперковото пюре (по желание), букета от ароматни билки (* мащерка, магданоз, дафинов лист и др. по желание), карамфила, сол и черен пипер.

Налейте вода и задушете всичко за 30 минути на умерен огън.

Махнете капака и сложете надениците, прободени на места с вилица. По ваша преценка може да ги разполовите или нарежете на едри парчета.

Добавете и патешките бутчета плюс още течност ако има нужда. Имайте предвид, че ястието е по-гъсто, а не е чорба.

Захлупете капака като оставите малък отвор и увеличете огъня. Варете така още 20 минути, а в последните 5-10 сложете и сварения бял боб. Ако ползвате такъв от консерва, задължително го отцедете от течността вътре и го измийте в цедка под течаща вода.

Поднесете това вкусно френско ястие горещо и му се насладете с хубав, прясно изпечен френски селски хляб.

Добър апетит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: