Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Черешовият сладкиш на италианските баби

Черешовият сладкиш на италианските баби

Черешовият сладкиш на италианските баби
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"От италианските баби знаем как да направим най-вкусния черешов сладкиш"

Необходими Продукти

  • маскарпоне - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • краве масло - 50 г
  • череши - 400 г може и замразени
  • ванилия - 1 бр.
  • пудра захар - 220 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете черешите от костилките и ги оставете да се отцедят от течността. През това време разбийте захарта и яйцата до крем.

Добавете при тях маскарпонето и разбъркайте с шпатула. Добавете пресятото брашно, бакпулвера и ванилията. Разтопете кравето масло, после оставете да изстине.

Добавете към сместа с бъркане. Накрая добавете и черешите и разбъркайте.

За печенето на черешовия сладкиш използвайте форма с подвижен борд, покрита с хартия за печене.

Сипете сместа и заравнете. Печете нежния сладкиш на 180 градуса.

Поръсете черешовия сладкиш на италианските баби с пудра захар и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: